петак, 10. април 2015.

Kako do savršenog selfie-a?

Hej dragi moji!
Gotovo da nema čoveka na svetu koji barem jednom nije snimio selfie. Svi vole da fotkaju sami sebe jer je to tako zabavno. Međutim, postoji i jedan problem kod snimanja selfie-a. Kako da fotka bude savršena. Dakle...

1. Proveri kako izgledaš
Pre nego što škljocneš kamerom svog mobilnog, baci još jedan pogled ka ogledalu. Možda ti je baš pre nekoliko sekundi vetar zamrsio kosu ili si musava od hrane koju si pojela.

2. Budi mirna
Iako to nije najlakše izvesti, važno je da ti lice bude mirno, kao i ruke, budući da njima držiš mobilni. Da bi uspeli da snime savršene slike ljudi koriste metod snajperista. Udahneš vazduh i pri izdisaju, malo zastaneš i slikaš. Mada, danas su jako popularne i spontane slike.

3. Pazi na svetlo
Kad slikaš selfie ili običnu fotku ne vredi ti ni dobra frizura, šminka, odeća ako osvetljenje nije kako treba. Najbolje je da ti svetlost dolazi odnapred jer će činiti tvoje oči blistavima i usne rumenima.

4. Što više to bolje
Što više puta klikneš, imaćeš veći izbor, pa ćeš lakše moći da odabereš onu fotku na kojoj je sve savršeno.

5. Ne zanemaruj pozadinu 
Za dobru fotku važno je odabrati čistu pozadinu. Ako se fotkaš u neurednoj sobi, pa se iza tebe vidi hrpa nabacane odeće, taj selfie definitivno neće imati gomilu lajkova.

6. Zabavljaj se
Obično najbolje ispadnu oni selfie-ji koji nastanu iz zezancije, sasvim spontano. Nabaci neku smešnu facu, izbeči se ili izvrni oči - napravi nešto što te čini srećnom.

7. Bez srama
Kad fotkaš samu sebe, zamisli da si zvezda na dodeli Oskara. Niko te ne vidi i nema potrebe da budeš sramežljiva.

8. Koristi efekte
Nema ništa loše u tome da tvoj selfie malo središ. Danas postoje razni efekti uz pomoć kojih tvoja fotka može da dobije svakakve izglede.

9. Zauzmi pozu
Vežbaj pred ogledalom i videćeš u kojem položaju se sama sebi najviše sviđaš i u kojem ne deluješ ukočeno.

Ako vam se svideo post komentarišite. 

With love, Marija.♡

Нема коментара:

Постави коментар